Categories
C.R.V.C. Champagne Grönstedts 'Brut' house champagne Johan Daniel Grönstedt ( The Champagnebar by Richard Juhlin

new house champagne @ the champagne bar by Richard Juhlin – Grönstedts ‘Brut’ (swe)

Var annan vecka byter vi huschampagne @  The Champagne Bar by Richard Juhlin.  Denna vecka dyker en ny bekantskap upp!

mv GRÖNSTEDTS ‘BRUT’ [25PN 50PM 25CH]
C.R.V.C. | Champagne | France | Swedish importer Altia AB | SBnr 77155 SEK 271 sek

RICHARD JUHLIN ‘En enkel men riktigt bra standardchampagne i Pol Rogerliknande skepnad. Bra uppriktig nybakt brödighet. Mosade bär och frukter, antydan till Granny Smith samt en len kolagrund att luta sig tillbaka mot. Charmig meunier leder fruktigheten fram på ett publikfriande sätt.’ 62(68 p)

GRÖNSTEDTS TASTING NOTE ‘En finstämd och modern champagne. Grönstedts Champagne har en generöst fruktig och frisk karaktär av persika, citrus och mineral. Med sin friska syra fungerar champagnen utmärkt som aperitif, till klassiska champagnetillbehör.’ 

Splash Grönstedts Champagne (Konflikt med Unicode-kodning)

CHAMPAGNEN Grönstedts lanserade den 1 december ’14 en torr nyhet – Grönstedts Champagne är framtagen i samarbete med C.R.V.C., ett välkänt kooperativ sedan 50 år tillbaka, med cirka 750 odlare fördelat på omkring 140 vingårdar i hjärtat av Champagne. Champagne handlar ju till stor del om blandning och därför ville man använda sig av alla tre druvorna. Grönstedts Cognac är känd för sin generösa fruktighet och man valde därför att använda ca hälften pinot meunier och ca 50/50 av de andra druvorna. Champagnen har lagrats 3,5 år på jästfällningen. Med en dosage på 8 gram.

GRÖNSTEDT Johan Daniel Grönstedt (1806-76) har varit tongivande inom svensk dryckeshistoria i över 150 år och han hade en särskild svaghet för franska drycker. Nu återupplivas hans passion och kunnande genom en helt ny produkt – Grönstedts Champagne.

Gronstedts_Champagne_1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *