Categories
Uncategorized

ny artikel av RJ – Krug ‘Clos du Mesnil’ (swe)

KRUG CLOS DU MESNIL – UNIKA PRIVATA PROVNINGAR

Många är vi som drömt och pratat om den kompletta Clos du Mesnilprovningen. Det lär ha organiserats en sådan i New York 2011 och jag känner ett par privata samlare med hela uppsättningen. Krug själva lär sakna några årgångar och när jag var där för ett par år sedan och fick en historisk line-up testade vi 5 helt fantastiska Clos du Mesnil Vinothèque, vilket var rekordmånga för egendomen.

I år 2015 är det dags för två privata samlare att förverkliga vår dröm genom att korka upp hela kollektionen från starten 1979 till dagens 2003 och jag har äran och lyckan att delta i bägge två. Vi började den 22 augusti på Sölleröd Kro en magiskt varm sensommardag utanför Köpenhamn. Champagneälskaren Björn Leissner har i 10 år samlat ihop till en imponerande dagslång vertikalprovning av de stora namnen med början i form av alla Dom Pérignon som gjorts mellan 1934-1998. Ifjol testade vi igenom alla producerade Louise Pommery, men nu var det alltså dags för det mest ikoniska och i mitt tycke det största vinet av dem alla.

För att kunna läsa hela artikeln måste du vara inloggad på champagneclub.com

Krug Clos du Mesnil Krug Clos du Mesnil

foto, krug barrel1.1

Krug barrel1

RJCC KRUG tasting by Raphael Cameron

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *