Categories
cuvée préstige

ny artikel av RJ: ‘louise pommery champagnernas greta garbo (swe)

Champagnehistorien är fylld av driftiga änkor. Louise Pommery blev änka redan vid 39 års ålder och förmodligen skulle hon ha lett stolt i sin grav om hon fått veta att hon skulle komma att ge namn åt prestigechampagnen som skapades till hennes ära 1979. Pommery som idag ägs av Vranken grundades redan 1856 och är idag ett av de största champagnehusen med sina 5,6 miljoner flaskor om året. Med tanke på att de flesta likvärdiga champagnehus lanserade sina prestigechampagner under 50- och 60-talen är det lite förvånade att man väntade ända till 1979 innan giganten i Reims klev in på prestigescenen. Anledningen lär vara att den monegaskiska Polignacfamiljen länge var emot denna nymodighet då man ansåg att årgångsvinet redan var perfekt.

Om du vill läsa hela artikeln måste du vara inloggad som medlem på champagenclub.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *